NL / EN

vr. 28 november 2014

Buma Classical Convention

De Buma Classical Convention is een conferentie en festival dat plaats vindt in TivoliVredenburg (Utrecht) van vrijdagochtend 28 tot en met zaterdagavond 29 november.


Wat is de Buma Classical Convention?
De Buma Classical Convention is een jaarlijks, tweedaags evenement waarin klassieke muziek centraal staat. Het is een conferentie en festival in een. Buma Classical Convention wil de volledige Nederlandse klassieke muziekindustrie zichtbaar maken, innoveren, inspireren en (inter)nationaal promoten binnen de sector, bij het publiek en bij alle mogelijke stakeholders.

Wat houdt de conferentie in?
Op vrijdag 28 november staat de conferentie overdag in het teken van innovatie met diverse nationale en internationale ‘keynote speakers’. Tussendoor is er ruimte om te netwerken, te discussiëren, informatie te vergaren en workshops bij te wonen. Muziek ontbreekt deze dag niet: door het gebouw heen vinden onder meer pitches, showcases en ‘best practices’ plaats. Op zaterdag kan het publiek van de conferentie naar alle festivalonderdelen en zijn er speciaal voor hen besloten borrel- en netwerkmogelijkheden.

Hoe ziet het festival eruit?
Het festival opent in de avond van 28 november met de Vrijdag van Vredenburg. Daar gaat een nieuw gecomponeerd stuk van de Nederlandse componist Joey Roukens in première, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest. Vrijdag en zaterdag worden met elkaar verbonden door Nachtmusik, met veel optredens en muzikale verrassingen.
Op zaterdag kunnen liefhebbers en professionals vooral luisteren naar het beste en het nieuwste dat Nederland op het gebied van klassieke muziek te bieden heeft. Door heel TivoliVredenburg vinden optredens plaats waarbij de bezoekers kunnen grasduinen door showcases - van de ultieme top tot aanstormend talent. De Buma Classical Convention wordt afgesloten met de Edison Philharmonic Jukebox, een concert van het Radio Filharmonisch Orkest, waarbij het publiek bepaalt wat het orkest speelt.

Kijk voor meer informatie op: bumaclassicalconvention.com

meer agenda

agenda/i_035/thedrypieceannavankooij.jpg
agenda - 07 jul 2016

Moving Meetings Dance 2016

agenda/i_036/ahappydayineuropelarsvdbrink600x450.jpg
agenda - 01 jun 2016

Re:Creating Europe

agenda/i_033/classicalnextklavikon600x450.jpg
agenda - 25 mei 2016

Classical:NEXT 2016

agenda - 23 mei 2016

Congres Podiumkunsten 2016

De snel veranderende wereld brengt enorme uitdagingen met zich mee, ook voor de podiumkunsten. Het veld krijgt te maken met nieuwe technologieën, andere samenwerkingsverbanden en nieuwe generaties bezoekers en medewerkers. Het Congres Podiumkunsten gaat op 23 en 24 mei dieper in op de mogelijke gevolgen voor de sector.

agenda - 23 mei 2016

Operatie Muziektheater 2016

Voor het 5de jaar op rij presenteert Operadagen Rotterdam Operatie Muziektheater. Een jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor professionals uit de operawereld, variërend van makers tot programmeurs. Middels speed dates en elevator pitches komen deelnemers in contact met gerenommeerde Nederlandse artiesten en gezelschappen.

agenda - 26 nov 2015

Buma Classical 2015

De Buma Classical Convention is een conferentie en festival dat plaats vindt in TivoliVredenburg (Utrecht) van donderdagochtend 26 tot en met vrijdagavond 27 november.

meer