NL / EN

ma. 1 december 2014

De Agenda – sector podiumkunsten in gesprek over de toekomst van theaterlandschap

Op mandagavond 1 december zal Het Veem Theater haar deuren openen voor de tweede editie van De Agenda. De Agenda is een reeks bijeenkomsten waar alle betrokkenen uit het podiumkunstenveld samenkomen en in uitwisseling zijn over de toekomst van het landschap. Van technicus tot regisseur, van performance tot muziektheater, en van stadsschouwburg tot productiehuis.


De Agenda, een initiatief van Het Transitiebureau en Tobias Kokkelmans, zal gedurende een jaar maandelijks samen komen om zo de voor het veld meest prangende thema’s en problemen te agenderen. De eerste bijeenkomst vond 27 oktober plaats in de Theaterschool (AHK), en bracht een eerste diverse groep van 60 betrokkenen samen. Aanleiding was het emotionele betoog van Kokkelmans tijdens Nieuwe Grond/TF in september, over de aristocratisering van de infrastructuur die de mythe van afnemend draagvlak voor kunst en cultuur. Zijn inzichten leidden tot eerste agendapunten, waaraan de aanwezigen tijdens de eerste bijeenkomsten al een tiental onderwerpen toevoegden.

Anne Breure, die sinds 1 november begonnen is als artistiek leider van Het Veem Theater en tevens zelf onderdeel uit maakt van het Transitiebureau, maakt met deze uitnodiging een duidelijk gebaar. Het Veem Theater wil onder haar leiding ook een huis zijn; een plek voor ontmoeting, uitwisseling en gesprek. Door De Agenda als eerste house event te agenderen, laat ze daarbij zien dat ze ruimte en context wil scheppen voor het leggen van verbanden en bouwen van bruggen tussen al de verschillende sectoren en scenes binnen de podiumkunsten en vervolgens ook naar buiten.

De Agenda start op 1 december om 19:00, in Het Veem Theater. Iedereen betrokken bij de podiumkunsten is welkom. Graag reserveren via transitiebureau@gmail.com

meer agenda

agenda/i_035/thedrypieceannavankooij.jpg
agenda - 07 jul 2016

Moving Meetings Dance 2016

agenda/i_036/ahappydayineuropelarsvdbrink600x450.jpg
agenda - 01 jun 2016

Re:Creating Europe

agenda/i_033/classicalnextklavikon600x450.jpg
agenda - 25 mei 2016

Classical:NEXT 2016

agenda - 23 mei 2016

Congres Podiumkunsten 2016

De snel veranderende wereld brengt enorme uitdagingen met zich mee, ook voor de podiumkunsten. Het veld krijgt te maken met nieuwe technologieën, andere samenwerkingsverbanden en nieuwe generaties bezoekers en medewerkers. Het Congres Podiumkunsten gaat op 23 en 24 mei dieper in op de mogelijke gevolgen voor de sector.

agenda - 23 mei 2016

Operatie Muziektheater 2016

Voor het 5de jaar op rij presenteert Operadagen Rotterdam Operatie Muziektheater. Een jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor professionals uit de operawereld, variërend van makers tot programmeurs. Middels speed dates en elevator pitches komen deelnemers in contact met gerenommeerde Nederlandse artiesten en gezelschappen.

agenda - 26 nov 2015

Buma Classical 2015

De Buma Classical Convention is een conferentie en festival dat plaats vindt in TivoliVredenburg (Utrecht) van donderdagochtend 26 tot en met vrijdagavond 27 november.

meer