NL / EN

do. 14 juli 2016

Middag over talentleningen en presentatie publicatie.

Op 10 oktober 2016 presenteert Cultuur+Ondernemen in het Rotterdamse LantarenVenster de publicatie 'De Kunst van het Lenen', over financiering in de cultuursector. In het bijzijn van minister Jet Bussemaker wordt vervolgens het gesprek aangegaan met mensen uit het vak over Talentleningen en de vervolgstappen.


Voor een goed plan is altijd geld beschikbaar. Maar wat is een goed plan? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Van designer tot danser en van filmmaker tot theater: iedereen kan gebruik maken van de Talentlening van Cultuur+Ondernemen. In 2015 introduceerde Cultuur+Ondernemen de Talentleningen voor de cultuursector en creatieve industrie. In aanvulling op de al eerder gestarte regionale cultuurleningen in Amsterdam, Utrecht en Brabant. Met die leningen worden studio's gebouwd, creatieve bedrijven gestart en kunstzinnige dromen vertaald naar verdienvermogen.

Hoe pakt dat uit? Wat zijn de best practices? Waar liggen de kansen en beperkingen? En wat is de volgende stap op het gebied van cultuurfinanciering?

Cultuur+Ondernemen presenteert graag haar bevindingen in de publicatie 'De kunst van het lenen', over ervaringen met de Talentlening en Regionale Cultuurleningen. En bespreekt daarnaast de ervaringen met leningnemers, financiers en minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

Wat: Presentatie van de publicatie 'De kunst van het lenen', met een visiegesprek over de toekomst van cultuurfinanciering. Ook krijg je een indruk van hoe kunstenaars, creatieven en culturele organisaties de cultuurlening inzetten.
Wanneer: maandag 10 oktober 2016
Voor wie: beleidsmakers, bestuurders, financiers, investeerders, fondsen, kunstenaars, creatieve industrie en culturele organisaties
Waar: LantarenVenster te Rotterdam
Tijdstip: 14.00 - 17.00 uur

Aanmelden kan via www.cultuur-ondernemen.nl

meer nieuws

Op 10 oktober 2016 presenteert Cultuur+Ondernemen in het Rotterdamse LantarenVenster de publicatie 'De Kunst van het Lenen', over financiering in de cultuursector. In het bijzijn van minister Jet Bussemaker wordt vervolgens het gesprek aangegaan met mensen uit het vak over Talentleningen en de vervolgstappen.

Donderdag 1 september organiseert het Fonds Podiumkunsten
een bijeenkomst voor makers uit het popcircuit om uitleg te geven over de subsidieregeling werkbijdrage muziekauteur en wat er nodig is om een goede aanvraag te schrijven. Goede voorbeelden komen ook aan bod en uiteraard is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

nieuws/i_694/leguesswho.jpg
nieuws - 05 jul 2016

Herziene festivalregeling

Kent u een kunstenaar die volgens u lid zou moeten zijn van de Akademie van Kunsten? Nomineer hem of haar dan als lid van de Akademie van Kunsten.

nieuws - 22 jun 2016

Cinedans zoekt inzendingen

Voor de komende editie is Cinedans Dance on Screen Festival (8 t/m 12 maart 2017) weer op zoek naar shorts, features, animaties, muziek video’s, stereoscopic(3d)/2K/4K film, VR films, documentaires, performance relay’s, installaties en ander werk. Daarnaast nodigt Cinedans voor de derde keer studenten van over de hele wereld uit om films in te zenden voor de Student Competition. Deadline voor insturen is 1 oktober 2016.

Er is een nieuwe regeling in het leven geroepen voor het verstrekken van een bijdrage aan festivalorganisaties die door onvoorziene weersomstandigheden in financiële nood komen ('Slecht Weer Fonds').

De komende vier maanden wordt de internationaliseringsregeling van het Fonds Podiumkunsten geëvalueerd. Het Fonds Podiumkunsten heeft KWINK groep hier opdracht toe gegeven. Het doel van de evaluatie is om aanbevelingen te verzamelen voor de verdere uitwerking van het beleid op het gebied van internationalisering en input te krijgen voor aanpassingen van de regeling.

meer